SCI

congres Virtual

Web patrocinada per:
Miltenyi Biotec
Notícies

Arxiu

 

Text dirigit als socis i sòcies de la SCI:

Benvolguts/des,

Per la present us convoquem a l'Assemblea General Ordinària el proper divendres 23 de Novembre del 2013. L'hora en primera convocatòria és la 12:15, sent la segona convocatòria preceptiva a les 12:30. El lloc és l'Auditori de l'Acadèmia a c/ Major de Can Caralleu n. 1-7, 08017 Barcelona.

 La Societat Catalana de Trasplantament i la Societat Catalana de Immunologia han organitzat conjuntament una sessió científica dirigida a tots aquells professionals implicats en trasplantament i immunologia.


Dia:         dimarts 16 d’octubre de 2012

Hora:     de 18h00 a 19h40

Lloc:       Sala 10 – Fundació Acadèmia de Ciències Mèdiques de Barcelona

Major de Can Caralleu, 1-7 - 08017 Barcelona

El proper dia 12 de Juliol de 2012  es realitzarà el curs d' "Actualització en vacunes per al viatger" organitzat per Novartis conjuntament amb l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. El curs tindrà lloc de 19.00 a 21'00 a la seu de l'Acadèmia 

El dia 9 de Febrer a les 19’00 en el Cafè Carmelitas del Raval

El dijous 1 de Desembre a les 19'00 a la Sala Jujol de CX la Pedrera,  la Societat Catalana d'Immunologia inaugura un cicle de Cafès Científics que es realitzaran el 2011 i 2012 gràcies al suport de la Fundació Dr. Antoni Esteve, BIOcomuniCA'T i la Secretaria d’Universitats i Recerca (Generalitat de Catalunya).

Els assistents al primer Cafè Científic podran debatre amb experts sobre qüestions com: "Què és l'Autoimmunitat?", Què fa que el meu sistema immunitari reaccioni contra el meu propi cos? Estan augmentant les malalties autoimmunitàries? Hi ha factors externs que influeixin en el desenvolupament de les malalties autoimmunitàries?

Text dirigit als socis i sòcies de la SCI:

Benvolguts/des,

Per la present us convoquem a l'Assemblea General Ordinària el proper divendres 18 de Novembre del 2011. L'hora en primera convocatòria és la 08:45, sent la segona convocatòria preceptiva a les 09:00. El lloc és l'Auditori de l'Acadèmia a c/ Major de Can Caralleu n. 1-7, 08017 Barcelona.

Reunió pre-congresual promoguda per Miltenyii amb la SEI i la SCI, prèvia al V congrés de la SCI.

Nova proposta formativa de la SCI!!

Oberta a tots els socis de la SCI, als participants de la Formació Continuada 2011 i als del congrés SCI anterior (2010), permet el repàs de continguts o l'assistència a conferències a les que no es va poder assistir.

Els que no ho teniu ja inclós, i ho desitgeu podeu registrar-vos per tot l'any (incloent aquest concurs i el proper del 2011-12) per només 95 €, enviant les vostres dades a secretari@sci.cat.

"Science meets Society" organitza el quart cafè científic amb el títol: La doble cara del sistema Immunitari: quan ens protegeix i quan ens ataca? Un àmbit per debatre, reflexionar i aprendre de la mà dels experts. L'encontre serà dijous 14 d'abril a les 19h. al Bar Restaurant Carmelitas (Carrer Doctor Dou, 1 - 08001 Barcelona).

Per tercer any consecutiu la SCI i la SCB (Societat Catalana de Biologia) organitzaran un acte per al Dia de la Immunologia. Serà el dijous 28 d´Abril a la tarda.

Simposium satèl·lit al Congrés de la SCI el 22 de Novembre, organitzat per Miltenyi Biotec i la coorganització de la SEI

Els propers dies 1, 2 i 3 d'Octubre de 2012, Aula Clínic organitza el 2on Curs HL2C, dirigit a Especialistes de laboratori tècnics i facultatius de l'àrea de trasplantament. L'objectiu del curs és el d'implementar, optimitzar i oferir les eines per interpretar les tècniques d' histocompatibilitat i la seva integració en el procés de transplantament d'òrgans i de progenitors hematopoiètics.

Des de la  Junta de la Societat Catalana d’Immunologia estem fent un esforç per actualitzar el contingut de la nostra plana web, amb l’objectiu que aquesta ofereixi una visió acurada de la situació de la Immunologia a Catalunya. Entra i facilita'ns la teva informació

El Meeting Anual de la Societat Farncesa d'Immunologia tindrà lloc els propers 8- 10 de Novembre a Le Corum, Montpellier. Aquest any el meeting inclou una sessió conjunta amb la Societat Espanyola d'Immunologia.

Us presentem la nova imatge que representarà la Societat Catalana d'Immunologia en el futur. L'acte oficial de presentació del nou logotip, creat per Nieves de Lizaur, es durà a terme durant  el proper Congrés de la SCI el 17 i 18 de Novembre del 2011.

Us presentem les quatre propostes finalistes del Concurs de Logotips de la SCI. Ara és el moment que entre tots decidim la imatge que representarà a la nostra Societat en el futur. Entra i digue-hi la teva! >

El proper 17 de Maig a l'Hospital Vall d'Hebron hi haurà la conferència del Dr Marc Rothenberg del Cincinnati Children's Hospital Medical Center. A les 15'50h, en la Sala d' Actes, planta baixa, Àrea General HUVH

Proposta formativa novedosa de la SCI!!

I podeu guanyar un Nou IPad de 16 Gb

El president de la comissió de l'especialitat d'Immunologia (Dr. Eduardo Fernández-Cruz) ha presentat al·legacions al document de troncalitat de les especialitats sanitàries

Programa preliminar i periode d'enviament d'abstracts al Sisè Workshop Europeu de Malalties Inflamatòries mediades pel Sistema Immunitari, que es celebrarà del 23 al 25 de Novembre del 2011 a Nice, França

La IUIS (International Union of Immunological Societies) amb la col.laboracio directa de la EFIS (European Federation of Immunological Societies) ha distingit la tasca portada a terme per la SCI en el dia de la Immunologia 2013 amb el premi "a la campanya mes original" (special award for originality), un premi que inicialment no estava contemplat pero que s'ha creat ad-hoc per a reconeixer la nostra iniciativa.

Adjuntamos copia en PDF de un artículo publicado por Eduardo Fernández-Cruz en Diario Médico del 27 de Abril de 2012 en relación con el Día Mundial de la Inmunología.

March for Science Girona és una marxa satèl·lit de la March for Science Washington DC, hi han en aquest moment 428 marxes satèl·lit a tot el món i la Girona és de les primeres.
De moment l'objectiu és fer una Taula Rodona:
Ciència, pseudociència. Veritat i post veritat
Lloc: Centre Cívic Pla de Palau (C/ Saragossa, 2717003 Girona)
Hora: 11:30 h
Per a més informació:

Lloc: Institut Pasteur (París)

Data: 10-25 d'abril de 2017

Per a més informació:   ii@pasteur.fr

Us volem convidar a participar el diumenge 28 d'Abril a la festa del Dia de la Immunologia que tindra lloc al Passeig Gaudi de la Sagrada Familia. Tots i totes esteu convidats a venir amb amics i familiars de totes les edats. Com veureu en el programa, hi haura diverses activitats relacionades amb la Immunologia de 10-14h, una petita cursa d'una milla a les 12h i la xocolatada cientifica a les 17h.

Técnicas avanzadas y herramientas aplicadas en Biomedicina, Biotecnología, Bioquímica, Genética, Inmunología, Modelización, Biodiversidad y Bioinformática

Lloc: seu de l’Acadèmia. C/ Major de Can Caralleu, 1-7

Data: 27 d’abril de 2017, a les 16h

Organitzen: Societat Catalana d’Immunologia i Societat Catalana de Biologia

Ponent: Dr. Oreste Acuto (Sir William Dunn School of Pathology, University of Oxford, UK)

Lloc: Sala Marie Curie, Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (Barcelona)

Data: 3 d'abril de 2017

Hora: 12:00 h

Per a més informació:

  (http://users.path.ox.ac.uk/~oacuto/Home.html).

Discover. Develop. Bring to market.

Lloc: Congress Center Basel (Switzerland)

Data: 14-16 Novembre de 2016

Per a més informació: http://www.terrapinn.com/conference/world-immunotherapy-congress/index.stm

El trasplante hematológico en la infección por VIH; ¿nos acercamos a la curación?

La segona sessió tindrà lloc el dimecres, 29 de juny, a l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol - IGTP (Campus Can Ruti, Badalona). L’entrada és lliure, amb aforament limitat, i inclou un dinar de còctel previ i una copa de cava a la finalització de l’acte.

13 al 17 de Junio 2016

Organiza:

Plataforma de Citometría

Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol

 

http://citometria.germanstrias.org/

On Monday, March 25th, we will have the pleasure to host Dr Luis Alvarez Vallina at the Campus Can Ruti Biomedical Research Seminars series. 

Day: 25th of  March 

Time: 3 pm

Place: IJC auditorium, Can Ruti Campus

Dr Alvarez-Vallina is the head of the Cancer Immunotherapy Unit at 12th of October Hospital (Madrid), head of the Immunotherapy and Cell Engineering Laboratory at the University of Aarhus (Denmark) and co-founder of the company LeadArtis. 

Conferència a càrrec del premi Nobel de Medicina 2011 Jules Hoffmann, en què parlarà de la seva experiència com a científic i donarà pautes als joves investigadors a l'hora d'abordar les diferents etapes de la carrera professional.

Hoffmann, biòleg francès, s'ha dedicat a l'estudi de la immunitat innata en els insectes. La seva recerca ha portat a una nova visió de la immunitat innata en els humans i en altres mamífers. 

L'activitat és gratuïta però cal inscriure-s'hi prèviament a través d'aquest formulari.

Més informació

Invitació

Data : 27.11.2017, 10.00 h

Organitza : Nobel Prize Inspiration Initiative

 

Lloc : Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, Paranimf

VII Curso de Histocompatibilidad del Laboratorio a la Clínica 2018

Barcelona, 6-9 de març de 2018.

 

INFORMACIÓN E INSCRIPCIONES

Las inscripciones se deben realizar a

través de nuestra página web:

www.aulaclinic.com

Maria Torrens

Aula Clínic

Tel. 932 279 852

mtorrens@clinic.cat

Lloc: CosmoCaixa (C/Isaac Newton 26). Barcelona.

Data: 18 de novembre de 2016

Per a més informació:  

 https://www.fundaciongaem.org/…/2nd-gaem-scientific-sympos…/

1. AUTOINMUNIDAD:
Conceptos básicos y metodología
16 y 17 de junio de 2016

2. AUTOINMUNIDAD:
Armonización y avances
20 y 21 de junio de 2016

Servei d’Immunologia
Aula 17 de la Facultat de Medicina
5 planta, ala sur
Calle Villarroel 170, 08036 – Barcelona

Enviar sol.licituds a ovinyas@clinic.cat

Lloc: Casa Convalescència (Barcelona)

Data: 17-19 de novembre de 2016

Per a més informació:   http://www.seec.es

El Dia de la Inmunologia (DOI) se celebra anualmente en todo el mundo en torno a la fecha oficial, el dia 29 de abril. Se trata de un dia en el que se intenta acercar la Inmunologia a toda la poblacion, puesto que muchas personas desconocen hasta que punto esta ciencia forma parte de nuestro dia a dia. Como parte de esto, se va a celebrar en Madrid y en Barcelona, el dia 28 de abril unas jornadas enfocadas tanto a familias y poblacion adulta, como a los nin_os.

Federation of Clinical Immunology Societies (FOCIS)
Data14-17 June 2017 

Lloc: Hilton Chicago 720 South Michigan Avenue Chicago (USA) 

Organitzen: Federation of Clinical Immunology Societies (FOCIS).

Contacte: FOCIS secretariat

Per a més informació: http://www.focisnet.org/focis-2017

SCI Satellite Symposium

Lloc: Acadèmia de Ciències Mèdiques C/Can Caralleu 1-7 (Barcelona).

Data: 17 de Novembre de 2016

Per a més informació:

 http://www.inmunologia.org/Upload/Documents/9/2/925.pdf

 

Bristol-Myers Squibb Fellowships in Translational Immuno-oncology represent an effort to encourage and support postdoctoral or clinical research fellows to conduct innovative immuno-oncology research and to establish a successful career path in this field. Investigators from around the world can apply and research can be done in their own institution. 

The deadline is 7/19/2016 12 PM EST.  

The details can be perused at:  BMS Translational Immuno-Oncology

SIMPOSI: COMPROMESOS AMB L’ESCLEROSI MÚLTIPLE

Dimecres, 25 de maig de 2016

Nanotecnologia aplicada a Immunologia

Dia: dijous 28 d'abril

Hora: 16:20 h

Lloc: Institut d'Estudis Catalans (Carrer del Carme 47, Barcelona).

5-7 Maig 2016 Auditorio de la Diputación de Alicante (ADDA) Paseo Campoamor, 4. Alicante (Spain).

Organizado por:  José Miguel Sempere (Presidente del Comité Organizador)

Contacto: Secretaría técnica y científica

Más información:  http://seinmunologia2016.org/

ENVIA LA TEVA COMUNICACIÓ I/O CAS CLÍNIC ABANS DEL DIA 22 DE FEBRER

 Department of Microbiology and Immunology. National University of Singapore

Wednesday, 04/24/2019 · IDIBAPS seminars

Regulation of TCR and CAR signal transduction

Nicholas R.J. Gascoigne, PhD

Department of Microbiology and Immunology. National University of Singapore

Day:
04/24/2019
Place:
Aula Magna. School of medicine. University of Barcelona. C/Casanova 143, Barcelona
Schedule:
13:00

Dra. Shen-Ying Zhang, Assistant Professor of Clinical Investigation at the Rockefeller University (USA)

DATE: 21/3/2019

HOUR: 15:30 h

LOCATION: Vall d'Hebron University Hospital (HUVH)

Auditorium ground floor, General Area

Host: Infection in Immunocompromised Pediatric Patients psoler@vhebron.net

El Grup d'Immunodeficiències de la SCP i la SCI es complau en convidar-vos a la  9a edició del Curs d'Immunodeficiències.

La inscripció és oberta FINS EL DIA 28 DE FEBRER a: http://www.scpediatria.cat/?p=page/html/detallactivitat/16381/039/S

Adjuntem programa i us agrairem en feu difusió a tothom que pugui estar interessat.

El dia 25 de febrer a les 15h la Prof. Marieke van Ham ( que va ser la Presidenta del Congres europeu d' Immunologia 2018 , a Amsterdam) ens donara un seminari a IGTP sobre el paper de la IgG4. Ella és una especialista en cel.lules B reconeguda internacionalment.

 

Symposium on Biosimilars that may interest you. It will be held in London on the 20th December 2018 in the context of the annual British Pharmacological Society congress (you can attend the symposium with a relatively low one-day pass fee). Two EMA regulators are on board. 

Inborn errors of immunity: from gene discovery to disease modeling and new therapies”.

It will be held at the Rockefeller University from Thursday, March 21 to Saturday, March 23, 2019 and chaired by Luigi Notarangelo, M.D., from the National Institute of Allergy and Infectious Diseases of the NIH.

https://www.henrykunkelsociety.org/upcoming-meeting


 INFLAMMATORY MOLECULAR PATHWAYS IN MULTIPLE SCLEROSIS -AUTOIMMUNITY

Monday ,17 December, 2018  Time:10:00  Aula 33 (Aulari) 

 Mireia Gueraude-Arellano, PharmD, PhD
Associate Professor, School of Health and Rehabilitation Sciences,
Medical Laboratory Science Division,
The Ohio State University
Organized by:
  Annabel Valledor,PhD
   Cell Biology, Physiology and Immunology Dept.
   UB, Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB)

Decoding the function of an evolutionarily conserved antibody: IgD

 

Andrea Cerutti

 Program for Inflammatory and Cardiovascular Disorders, IMIM, and ICREA, Barcelona, Spain. Department of Medicine, Immunology Institute, Icahn School of Medicine at Mount Sinaí, and Mucosal Immunology Studies Team (MIST), NIAID, NIH, USA.

 

November 12th, 11:30 to 13:30. Charles Darwin room, PRBB. Carrer Doctor Aiguader Nº88.

 

Data: 21-22 September, 2018
Lloc: Hilton Barcelona. 
589-591 Avenida Diagonal.Barcelona, Spain 08014

Per a més informació

https://www.gotoper.com/conferences/ecic/meetings/3rd-annual-european-congress-on-immunotherapies-in-cancer/registration

Data: 20-23 June, 2018

Lloc: San Francisco Marriott Marquis San Francisco (California, USA)

Organitzat per: FOCIS (Federation of Clinical Immunology Societies)

Contacte: FOCIS secretariat

Més informació:

https://www.eventscribe.com/2018/FOCIS/agenda.asp?h=Full%20Schedule&BCFO=P

2-5 September 2018 Amsterdam RAI Exhibition and Convention Centre. Europaplein (Entrance D). NL 1078 GZ. Amsterdam (Nederlands).

Organitzat per:
EFIS (European Federation of Immunological Society).

Contacte:

Conference Organizer

Més informació: 

https://www.eci2018.org/home/

 

El passat dijous 6 d'Abril ens va deixar la Dra. M. Teresa Gallart i Gallart a l'edat de 75 anys, després d'una vida dedicada a la Immunologia. Especialista en Anàlisis Clíniques va ser una de les impulsores de la Immunologia com a especialitat. Treballant com immunòloga a l'Hospital de Sant Pau, a la Vall d'Hebron, la seva última activitat professional a l'Hospital Clínic de Barcelona d'on es va jubilar fa 5 anys, el seu treball de laboratori en Immunologia Diagnòstica la va portar a implicar-se en els darrers anys en l'estudi de la infecció pel VIH, impulsant el desenvolupament d'una vacuna amb cèl·lules dendrítiques. A Catalunya va ser tresorera fundadora (1981-1984) i presidenta de la SCI (des de 1988 a 1992) i referent per a diverses generacions d’immunòlegs del nostre país.
A l'estat espanyol va ser sòcia fundadora i vocal a la primera junta directiva (1975-1981) de la Sociedad Española de Inmunología (SEI).

La SCI vol fer arribar el seu condol a la família i amics.

Descansi en pau. 

 

La Entidad Nacional de Acreditación (ENAC) ha ampliado su oferta formativa para el sector sanitario con un curso de auditoría sobre requisitos técnicos de laboratorios clínicos conforme a la norma UNE-EN ISO 15189, cuyo objetivo es dotar a los asistentes de los conocimientos y destrezas necesarias para la correcta evaluación de los requisitos técnicos, lo que les permitirá establecer procesos de auditoría interna de carácter técnico que catalizan los procesos de mejora del laboratorio. La primera convocatoria del curso, impartido por el equipo técnico de ENAC, se celebrará en Madrid los próximos días 17 y 18 de abril.

“Les claus de la diversitat i la compatibilitat”

Acte en Homenatge a Guadalupe Ercilla Gonzalez. 

Dia 15-3-2018 de 11:30 a 13:30; Lloc Sala “Farreras Valentí”
Hospital Clínic de Barcelona, C/ Villarroel  170 (escala 9; planta 3ª)

Organitza: Servei Immunologia CDB, H. Clínic de Barcelona

Moderador: Jordi Yagüe:

11:30-12:00 “La diversitat com a avantatja, la presentació antigènica”

Dolores Jaraquemada.

12:00-12:30 “La compatibilitat dins la diversitat”

Enric Carreras.

12:30-12:45 “Semblanza profesional y personal de Guadalupe Ercilla”

Rocio Alvarez.

12:45-12:55 “Treballant  amb Guadalupe Ercilla”

Odette Viñas.

12:55-13:30 “Entrega ram de flors”

 

 

Lloc: Casa Milà (La Pedrera). Passeig de Gracia, 92. Barcelona

Data: 09-11 d’octubre de 2017

Organitzat per: European Association for Cancer Research

Per a més informació:

http://www.eacr.org/conference/immunooncology17 

Lloc: Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares Carlos III. C/ Melchor Fernández Almagro 3, Madrid.

Data: 21 a 23 de septembre

 

Per a més informació: http://emds2017.es/

IV Reunión científica del grupo Español de Inmunoterapia (GEIT)

Lloc: Acadèmia de Ciències Mèdiques C/Can Caralleu 1-7 (Barcelona).

Data: 20 de gener de 2017

Per inscripcions i abstracts:

mjuan@clinic.ub.es / dbenitez@clinic.ub.es 

Sessió 1: Progressos i tasques pendents en teràpia gènica de malalties monogèniques de la sang


Dimarts, 4 d'octubre de 2016 | 16:00 - 18:00 | Sala Pere i Joan Coromines, IEC. (Institut Estudis Catalans)
Professor: Juan Antonio Bueren
CIEMAT, Madrid


La teràpia gènica és una opció terapèutica que es va començar a emprar fa més de 20 anys, però que en els darrers cinc anys ha trobat diverses aplicacions. El model de malalties monogèniques és el model en principi més clar i existeixen ja el voltant d'un centenar de pacients que d'una manera o altra han rebut tractament amb èxits molt prometedors.

El Dr. Juan Antonio Bueren, més enllà de ser un pioner en el tema, és responsable d'un assaig clínic d'aquestes característiques i en la seva ponència ens plantejarà diversos aspectes fonamentals i innovadors al voltant de la teràpia gènica en malalties monogèniques.

Inscripcions per obtenir 3 crèdits ECTS:  www.sci.cat

Pels socis de la Societat Catalana d'Immunologia i alumnes de les Universitats de Girona, Rovira i Virgili, Lleida i Vic.    

 

Inscripcions per obtenir 2.5 crèdits de formació continuada  a:

secretarisci@gmail.com

El proper dia 23 de març tindrà lloc el “Symposium on advances about CART19 approaches … and more”. Com podreu comprovar en el document adjunt, els ponents són experts de primer nivell i referents internacionals. Per aquest motiu, creiem que molts de vosaltres estareu interessats en assistir-hi.

Aquest esdeveniment tindrà lloc al Paranimf de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, Hospital Clínic (C/Casanova 143, Barcelona).

Dr. Jean L. Casanova

Conferència: "Toward a genetic theory of childhood infectious diseases"

 

Si alguien quiere hablar con JL Casanova debe contactar con Mª José Recio o Rebeca Pérez de Diego, que organizan su itinerario.

Aquest mes de Maig la SCI ha estat guardonada per l'Acadèmia amb el premi a la Formació de Societats.

Coinciding with their 5th meeting, the Immunotherapy Network (IMMUNONET) is organising a catching-up workshop on the new trends in Immunotherapy.

Un any mes tindrà lloc el curs de citometria organitzat pel Servei de Citometria de L´Insitut Germans Trias i Pujol. 30 de Maig a 3 Juny del 2011.

Curso teórico-práctico destinado a mejorar la capacidad de los asistentes para implementar, optimizar e interpretar las técnicas de histocompatibilidad y su integración en el traspl. de órganos y de prog. hematopoyéticos. 3, 4 y 5 Octubre 2011

Presentació de la traducció al català del llibre "Els misteris del Sistema Immunitari: Com protegix el nostre cos" que s´ha fet gràcies a la col·laboració de la Fundació Dr. Antoni Esteve amb la SCI (18 de Novembre 2010, 20:30 al Palauet)

El passat mes de juny la SCI ha formalitzat la seva relació amb la Sociedad Española de Inmunología (SEI) a través d´un conveni marc de col·laboració, tenint com a tercer implicat la pròpia Acadèmia de Ciències de la Salut.

La SCI rep la beca 2010 per a la millor formació d´una societat de l´Academia.

Societat Catalana d'Immunologia | c/ Major de Can Caralleu, 1-7 - 08017 Barcelona | Tel. 93 203 10 50 | Avís Legal