SCI

congres Virtual

Web patrocinada per:
Miltenyi Biotec
Dia de la immunologia: immunoterÓpia en infecciˇ, cÓncer i autoimmunitat
Publicada el 08-04-2017

Lloc: seu de l’AcadŔmia. C/ Major de Can Caralleu, 1-7

Data: 27 d’abril de 2017, a les 16h

Organitzen: Societat Catalana d’Immunologia i Societat Catalana de Biologia

La Societat Catalana d’Immunologia i la Societat Catalana de Biologia dediquen conjuntament una jornada oberta a parlar sobre immunologia amb la intervenció de tres investigadors de l’àmbit català reconeguts internacionalment. Enguany, el tema central és “Immunoteràpia en infecció, càncer i autoimmunitat”. Els assistents a la jornada coneixeran a:

  • Andreas Meyerhans, investigador ICREA a la Universitat Pompeu Fabra, ens explicarà estratègies contra l’atac dels virus, que van començar a provar-se en humans l’any 1885 amb Louis Pasteur i el virus de la ràbia, i que ara estem en fase d’entendre a nivell molecular com pot revertir-se l’esgotament del sistema immunitari per millorar els tractaments antivirals com ara el del virus de la SIDA.
  • Rafael Rosell de l’ Institut Català d’Oncologia (ICO)ens parlarà sobre les immunoteràpies contra el càncer. L’ICO fa una tasca important tant en la recerca i prevenció del càncer com en l’atenció i informació a persones que pateixen la malaltia. L’any 2011, Rosell va el rebre Premi Hamilton Fairley de la European Society for Medical Oncology en reconeixement per les seves destacades contribucions a la investigació, a la pràctica clínica i a la millora del tractament del càncer.
  • Marta Vives-Pi, investigadora principal del Servei d’Immunologia de l’Hospital Germans Trias i Pujol, ens explicarà com han desenvolupat una immunoteràpia basada en la nanomedicina per restablir la tolerancia immunològica en diabetis tipus 1 i aturar l’atac autoimmunitari. La incidencia de les malalties autoimmunitaries està augmentant en els darrers anys. En el cas de la diabetes tipus 1 aquest augment afecta majoritariament a nens i joves!

Inauguren la jornada: Jordi Barquinero, vicepresident de la Societat Catalana de Biologia, i Ricardo Pujol, president de la Societat Catalana d’Immunologia.

Moderen les sessions: Annabel ValledorVirginia MasFrancesc Rudilla

Societat Catalana d'Immunologia | c/ Major de Can Caralleu, 1-7 - 08017 Barcelona | Tel. 93 203 10 50 | Avís Legal