Detall notícia


La SCI firma un acord de col·laboració amb la AESS i la AMTHC.

05/12/2023

La presidenta de l’Asociación Española de Sjögren (AES), Jenny Inga Díaz, i el president de l’Associació de Malalts i Trasplantats Hepàtics de Catalunya (AMTHC), Josep Maria Martínez Rodríguez, han firmat recentment convenis de col·laboració amb la Societat Catalana d'Immunologia (SCI), representada pel seu president, Francisco Lozano.

L’acord és un primer pas per fomentar la cooperació entre les aquestes entitats per desenvolupar projectes científics i activitats divulgatives de manera coordinada.

Els primers fruits d’aquest conveni han estat: la presència de la SCI al “VI congreso nacional de pacientes Sjögren” (25-25 novembre 2023, Madrid). Concretament el nostre president, Dr. Francisco Lozano va participar a l’acte inaugural, i el Dr. Pablo Engel (soci i ex-president de la SCI) va impartir una ponència sobre com es produeix l’autoimmunitat. Per altra banda, el Dr. Daniel Lorca ha participat recentment a les “Tardes de tertúlia” de l’AMTHC parlant sobre la immunologia del transplantament hepàtic.