Detall notícia


Sis coses que funcionen per ajudar el teu sistema immunitari (i dos mites falsos).

11/12/2020

Fred, època de refredats i de grip i, a més a més, pandèmia per covid: la situació perfecta perquè les farmàcies i herboristeries s’omplin de complements vitamínics per ajudar les nostres defenses i enfortir el nostre sistema immunitari. Fins i tot hi ha claimings perquè comprem determinades fruites o verdures que, suposadament, ens omplin de vitamines.

És cert que el sistema immunitari té un paper importantíssim en la nostra salut, però… què podem fer, realment, per tenir-lo fort, i quins altres consells o recomanacions són només mites o llegendes urbanes? Els famosos iogurts líquids en petits pots estan plens, realment, d’uns lactobacils que ens ajudaran a no contagiar-nos de coronavirus? Què funciona i què no funciona, per tenir unes bones defenses?

“El sistema immunitari, quan va malament, sabem què fer, però... fer-lo anar per sobre del que és normal? No tenim mitjans, i tampoc no convé. És un bon sistema d’ordinador que mentre va bé no notes que hi és; però és cert que hi ha moltes coses que el fan trontollar. Una vida normal amb una bona alimentació i una no exposició a les infeccions és el que podem fer”, apunta a RAC1.cat el doctor Ricardo Pujol, expresident de la Societat Catalana d’immunologia de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, que també és catedràtic d’Immunologia de la UAB i consultor de l’Hospital de la Vall d’Hebron de les especialitats en immunologia i medicina interna.

Veure article complet a:

https://www.rac1.cat/societat/20201210/491027831940/sistema-immunitari-defenses-refredats-grip-covid-aliments-vitamines-suplements.html