Detall notícia


ViroTCell, un tractament contra les infeccions en persones trasplantades.

27/04/2021

L’assaig clínic, anomenat ViroTCell, es basa en agafar les cèl·lules T de persones sanes i entrenar-les com a soldats de batalla. Un cop aquestes s’infonen al pacient, poden lluitar contra virus molt concrets, com el citomegalovirus, comú de la família de la varicel·la i la mononucleosi. Una infecció que es pot desencadenar durant el tractament de trasplantament de progenitors de medul·la òssia.

La majoria de la població és portadora d’aquest virus sense causar complicacions, però en pacients sotmesos a un trasplantament, pot suposar un risc, fins i tot, pot portar a la mort.

En un primer moment, aquesta infecció es tracta amb fàrmacs, però si aquests no milloren el diagnòstic de la persona malalta, entra en joc aquest assaig clínic de teràpia avançada ViroTCell, que té com a objectiu avaluar la seguretat i l’eficàcia de l’administració.

 

ViroTCell, tecnologia puntera i artesania alhora

Es tracta d’una tècnica puntera i la seva producció requereix tot un treball d’artesania en sales blanques, espais amb atmosferes controlades.

Es fabrica de manera descentralitzada entre el Banc de Sang i Teixits i l’Hospital Vall d’Hebron Institut d’Oncologia, a Catalunya, i entre la Unitat de Teràpies Avançades de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe i de l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe a la Comunitat Valenciana.

 

Veure notícia a:

https://www.bancsang.net/blog/virotcell-un-tractament-contra-les-infeccions-en-persones-trasplantades/