Detall notícia


La SCI participa a l’acte de presentació de l’associació AREDI.

18/09/2023

La Societat Catalana d'Immunologia, representada pel seu President i membres destacats de la mateixa (les Dres. Marta Vives Pi i Conxi Mora), va participar a l'acte de presentació d'AREDI (Associació d'Ajuda a la Recerca en Diabetis; https://www.arediabetis.org/inici/) que va tenir lloc el passat 15 de setembre al Saló del Consell del Districte de les Corts de l’Ajuntament de Barcelona.

AREDI és una entitat sense ànim de lucre compromesa amb la recerca d’una cura per a la diabetis tipus 1, una malaltia crònica de tipus autoimmunitari que apareix a la primera dècada de la vida i comporta la destrucció de la part endocrina del pàncrees amb la subseqüent insuficient producció de insulina.

L’objectiu principal d’AREDI és recaptar fons per finançar investigacions científiques que busquin desenvolupar una cura definitiva per a la diabetis tipus 1. Per aconseguir-ho, AREDI estableix aliances estratègiques amb científics i investigadors capdavanters en el camp de la diabetis tipus 1. Aquestes col·laboracions permeten identificar i finançar projectes de recerca prometedors que tenen el potencial d'avançar cap a la cura de la malaltia. Els fons recaptats es destinaran a subvencions i beques per donar suport a la investigació innovadora i d'alta qualitat en aquest camp.