Detall notícia


La SCI firma un acord de col·laboració amb l’associació AREDI.

22/01/2024

El president de la Societat Catalana d'Immunologia (SCI), Dr. Francisco Lozano, i la Sra. Mar Monge, com a representant de la l’associació AREDI, han signat aquest mes (gener de 2024) un conveni de col·laboració.

És un primer pas per fomentar la cooperació entre les dues entitats per desenvolupar projectes i activitats científiques de manera coordinada.

AREDI és una entitat sense ànim de lucre compromesa amb la recerca d’una cura per a la diabetis tipus 1, una malaltia crònica de tipus autoimmunitari que apareix a la primera dècada de la vida i comporta la destrucció de la part endocrina del pàncrees amb la subseqüent insuficient producció de insulina.

L’objectiu principal d’AREDI és recaptar fons per finançar investigacions científiques que busquin desenvolupar una cura definitiva per a la diabetis tipus 1. Per aconseguir-ho, AREDI estableix aliances estratègiques amb científics i investigadors capdavanters en el camp de la diabetis tipus 1. Aquestes col·laboracions permeten identificar i finançar projectes de recerca prometedors que tenen el potencial d'avançar cap a la cura de la malaltia. Els fons recaptats es destinaran a subvencions i beques per donar suport a la investigació innovadora i d'alta qualitat en aquest camp.